Over ons

New German Art is een online galerie voor hedendaagse Duitse kunst. We vertegenwoordigen rond de twintig contemporaine beeldhouwers en schilders die werken in de abstracte traditie. De meeste kunstenaars hebben hun sporen in de Duitse kunstwereld (ruimschoots) verdiend. Ze exposeren solo in galeries, staan op kunstbeurzen en zijn opgenomen in privécollecties. Een aantal was ook te zien in musea.

Naast gevestigde kunstenaars gaan we ook op zoek naar jong talent. In eerste instantie richt de online galerie zich op klanten uit Nederland, in de toekomst mogelijk ook uit andere (Europese) landen.

New German Art verkoopt uitsluitend online. Op termijn staan we ook op beurzen. Desgewenst kunnen belangstellenden de werken komen bekijken in onze opslag bij Hizkia van Kralingen in Den Haag. Heb je interesse in een kunstwerk? Via het contactformulier kun je een afspraak maken.

Wie wij zijn

 

Marcel de Bruijn (1964) studeerde filosofie en Duitse taal- en letterkunde  aan de Universiteit Leiden. In de Germanistiek studeerde hij af op het Duitse dadaïsme en in de filosofie op de universele hermeneutiek van Gadamer. Sinds 1991 werkt hij als docent Duits en filosofie in het voortgezet onderwijs. Zijn belangrijkste beweegreden om met New German Art te beginnen is het promoten van contemporaine beeldende kunst uit het Duitse taalgebied.

Saskia Klaassen (1966) studeerde journalistiek in Tilburg en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze werkte als freelance kunstrecensent, bladenmaker en (eind)redacteur. Ze studeerde af op de Britse naoorlogse kunstenaar Francis Bacon. Naast New German Art werkt ze als eindredacteur (print en online) bij een grote Nederlandse organisatie. Het bereiken van een publiek voor Duitse kunst, via blogs en social media, is haar drijfveer.